反釋法遊行●義工分享 161102

純粹分享,
近排整左兩份簡單單張,上星期日及今晚的遊行,邊行邊派俾沿途街坊,一分講三權分立,一分講釋法。

發覺,這種邊行邊派,街坊肯接單張的機率,比起平時落區,要好得多。一大班人在街上遊行,沿路街坊都好奇想知咩事,雖然會聽到口號,但未必清楚來龍去脈,所以,街坊接過單張時,真係會睇睇內容,(唔係一接就dump), 有些街坊亦主動問我攞單張。

有時覺得,網絡上同網絡外,好似兩個世界咁,接收的資訊好唔同,所以,想趁遊行時,將資訊發放俾更多市民,希望佢地睇左,知道更多詳情,而唔係以為一班人在搞事,當然,更希望街坊睇完,會加入隊伍同行。

單張內容  http://wp.me/p5kjbZ-g7

廣告
本篇發表於 義工分享。將永久鏈結加入書籤。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s