【派單張義工分享】 5月29日 寶琳

之前較多去觀塘線,而家轉去將軍澳線,希望去多D唔同地點接觸街坊,堅持民意戰,唔要袋住先。今晚黎到寶琳站。

派單張過程都算順利,有兩位街坊印象深刻,一位小姐接左單張後,望一眼就俾返我,我以為佢係唔同立場的,點知佢好肉緊捉住我隻手,「我已經知道架啦,你地一定要加油呀!!」佢唔想浪費張傳單,所以先俾返我,謝謝妳的打氣,大家一齊加油。

然後,有位先生過黎問我地”撐傘落區”的詳情,通常去邊區,咩時間等等,原來佢好欣賞我地的落區行動,有興趣加入做義工,太好啦,感謝你呀,希望在以後的行動中見到你!

image

下星期繼續將軍澳線,會去坑口 🙂

插播1︰今晚在地鐵出口附近,有個女仔彈吉他街頭唱歌,唱得好好聽,佢所唱的舊歌都係我鐘意的,感謝今晚有妳的歌聲。

插播2︰今日日頭去左北角,遇到有學生團體派單張,都係反對袋住先,我走去同同學仔講聲加油,我自己都落區,知道收到一句”加油”係好振奮的,所以遇到同路人時,唔好吝嗇一句鼓勵或讚美 🙂

image

image

image

image

廣告
本篇發表於 義工分享 並標籤為 。將永久鏈結加入書籤。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s